Единият автомобил изчезнал от столичния кв. “Люлин , чакат се експертизи за

...
Единият автомобил изчезнал от столичния кв. “Люлин , чакат се експертизи за
Коментари Харесай

Кола от грабежа на инкасото крадена през септември, “украинските” номера задигнати от Италия

Единият автомобил изчезнал  от столичния кв. “Люлин ”,  чакат се експертизи за другия

Обявени за търсене от Италия се оказаха номерата на двете коли, с които маскирани обраха инкасо във вторник в София. Те са украински, не е изяснено по какъв начин четиримата въоръжени са се сдобили с тях. Все още се спекулира и със сумата – съгласно медии тя е над 5 млн. лева По данни на “24 часа ” обаче към момента няма документи, само че се приказва за 2-3 млн. лева

Вече е ясно, че едната кола, употребена при грабежа, е била отмъкната 2 месеца по-рано в София. Става дума за джип БМВ Х5. Той бил откраднат от кв. “Люлин ”. Смята се, че и другият автомобил – същата марка и модел, е бил отмъкнат по това време. И двете обаче бяха запалени минути след обира. Затова, с цел да се обясни от кой момент и от кое място е крадена втората, ще се наложи да се направи експертиза.

Именно с двете коли в 7,50 ч във вторник бронираният инкасо автомобил бе блокиран на паркинга на мола на околовръстното.

Единият джип препречил пътя му начело, другият спрял зад него. Маскираните излезли с револвери и автомати и заплашили двамата чиновници. Те носели пари, предопределени за банкоматите в комерсиалния център. “Излизайте, на земята ”, изкрещели маскираните. И поставили белезници на мъжа, който трябвало да зарежда банкоматите. Шофьорът пък получил няколко удара. През това време различен от бандитите почнал да товари касетите в едното беемве. Той направил 11 курса, с цел да вземе всичките касетки. След като прибрали парите, маскираните спукали с нож предната лява гума на инкасото, с цел да не ги подгонят чиновниците.

Няколко минути по-късно полицията получила сигнал за откритите опожарени беемвета в близкия кв. “Кръстова вада ”. До публицистичното привършване на броя за грабежа нямаше арестувани.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР